Over Bert Wubs

Wie is Bert Wubs:

Na diverse opleidingen van de SOM ben ik in 1987 begonnen als plaatwerker bij een instrumenten fabriek in Veendam waar kleine nauwkeurige producten werden gemaakt. Na een aantal jaren wilde ik graag gaan CNC frezen en ben ik gaan werken bij Tooling Holland in Emmen waar matrijzen en stempels worden gemaakt.

Hier heb ik veel ervaring op het gebied van CNC frezen opgedaan. In 1996 kwam er bij Witec in Ter apel een vacature vrij en kon ik het werk dichter bij huis krijgen, ik vond het ook fijn om bij een klein bedrijfje te werken. Ik had altijd al de wens gehad om voor mezelf een bedrijfje te beginnen en had in de loop van de jaren wat machines gekocht waarmee ik s'avonds en in de weekenden in mijn garage druk aan de slag was. Het werk aanbod groeide en er moest een keuze gemaakt worden. Mijn droom werd werkelijkheid, ik werd zelfstandig ondernemer.

Tot op heden is Instrumentmakerij Wubs nog steeds een succesvol en gezond bedrijf waar ik eigenlijk best trots op ben. Veel voorkomende werkzaamheden bij Instrumentmakerij Wubs zijn:

Frezen:

De sterkste kant van Instrumentmakerij Wubs is CNC freeswerk, waarmee met afmetingen van maximaal 400 x 400mm zeer nauwkeurige producten geleverd kunnen worden. Denkt u daarbij aan producten zoals toepassingen in matrijzen en stempels gefreesd van gereedschapstaal of medische instrumenten gemaakt van roestvast staal. Wubs Instrumentmakerij kan producten leveren gemaakt van alle denkbare materialen zoals: RVS, messing, aluminium en kunststof voor fijnmechanische onderdelen.

Draaiwerk:

Het draaiwerk gebeurt nog conventioneel maar mocht de vraag naar draaiwerk toenemen dan zal er zeker geïnvesteerd worden in een CNC machine. Afmetingen die we nu kunnen verwerken is maximaal rond 150mm en een lengte van 500 mm. Ook hier geldt de toepassing van alle bovengenoemde materialen.

Draadvonken:

Ook kunt u bij ons ook terecht voor draadvonk werk als het resultaat van frezen te wensen over laat door b.v. kleine radiussen of het bewerken van gehard staal. Deze bewerkings methode kan alleen worden toegepast op electrisch geleidende materialen.

Lasersnijden:

Lasersnijden leveren wij alleen in roestvast staal met een maximale plaatdikte van 4 mm. Het voordeel van lasersnijden is dat er gaan braamvorming ontstaat. De maximale plaat afmetingen zijn 6000 x 1500mm. Tevens word op kleine schaal ook zetwerk geleverd.

Slijpen:

Ter ondersteuning van het freeswerk kunnen nauwkeurige producten ook worden vlak geslepen, dit word vaak toegepast wanneer de gebruikte materialen krom trekken tijdens het harden of wanneer vlakheid en oppervlakte ruwheid belangrijk is, bijvoorbeeld bij geleidingen e.d. ook kunnen speciale snij gereedschappen bij ons geslepen worden van hardmetaal of HSS die gebruikt worden om een ongewone hoek of profiel te frezen.

Harden / veredelen:

Wat betreft oppervlakte behandeling kunnen we gereedschapstaal harden en nitreren, aluminium anodiseren, messing verzilveren en roestvast staal chemisch polijsten.

Onderhouden & reparaties:

Voor reparatie en onderhoud van machines, instrumenten en overige apparaten bent u bij ons ook aan het goede adres. De reparaties kunnen op locatie worden uitgevoerd en eventuele mechanische onderdelen worden door ons zelf gemaakt of besteld bij een leverancier. Wij doen o.a onderhoud bij ziekenhuizen, laboratoria en productie bedrijven.